perjantai 30. maaliskuuta 2012

Nelli tykkää bilsasta

Vai että sadas blogimerkintä! Hienoa, sehän tarkoittaa sitä että vaikkei nyt ihan joka viiko ollakaan jaksettu kirjoittaa, hyvin ollaan aikataulussa pysytty. Nopeasti aika kyllä menee, ei voi muuta sanoa.

Minä olen jälleen ollut opettamassa molekyyliekologian kurssilla. Pääsin opetushommiin hieman yllättäen, kurssin vastuuhenkilön jäädessä vähäksi aikaa pois töistä surullisen tapahtuman, isänsä kuoleman takia.

Eilein opetimme työkaverini Suvin (joka tutkii muuttohaukkojen ja merikotkien genetiikkaa, ja teki gradun pajusirkusta) kanssa isyysanalyysien tekemistä ja extra-pair -poikasten etsimistä talitiaisten mikrosatelliittiaineistosta kymmenpäiselle opiskelijajoukolle. Voinen sanoa, että kovin kauaksi omasta tutkimusaiheesta ei siis näytä pääsevän vaikka näennäisesti ihan jotain muuta tekeekin. Olipahan tuttu aihe, ja tuli siinä samalla itsekin kerrattua isyysanalyysiohjelman periaatteita.

Opetushommien lisäksi Scientific Writing Workshop pyörii jälleen - luemme siis toistemme käsikirjoituksia ja yritämme parhaamme mukaan tehdä niistä parempia ja julkaisukelpoisempia. Tällä kertaa käsittelyssä on vanhan tuttavamme
Ullan käsikirjoitus. Tsemppiä Ullalle, ja toivotaan että meistä on jotain hyötyä! Itse asiassa pitäisikin pyytää Ullaa vierailemaan täällä uudestaan, johan viime kerrasta on aikaa. Olisi mukava jakaa hänen kuulumisensa täällä! :)

Oman aineiston korjaaminen etenee ihan mukavasti. Yritän parhaani mukaan saada sen valmiiksi ennen maastokautta, koska en yksinkertaisesti halua enää kesän jälkeen jatkaa tätä. Haluan päästä labraan tekemään kaikki rästiin jääneet DNA-eristykset, sekvensoinnit ja mikrosatelliittiajot, analysoimaan ne, ja vihdoinkin kirjoittamaan.

Motivaatio on onneksi pysynyt hyvänä. En ole lannistunut, vaikka aineisto on valtava ja hommaa riittää. Liekö yksi syy siihen ystäväni Peten hurja tahti omassa jatko-opiskelussaan. Pete tutkii käyttäytymisekologiaa kenttäsirkoilla, ja on nyt ollut jatko-opiskelijana vuoden kauemmin kuin minä (eli vuoden 2009 alusta). Hän sai juuri lähetettyä neljännen artikkelinsa lehteen, aikoo väitellä syksyllä, ja on jo käynyt katsomassa post-doc -paikkaa Saksasta. Siinä on tahti kohdillaan!

Toinen mainio motivaattori aineiston korjaamiselle on se, että yksinkertaisesti tykkään mikrosatelliittialleelikäppyröistä. Ne on oikeesti tosi kivoja! (Ja tietenkin se, että tunnollisena jatko-opiskelijana minun täytyy korjata data, muuten teen huonoa tutkimusta.)

Kolmantena voisin mainita, suht vaatimattomasti, itse biologian. Se vain on aivan älyttömän mielenkiintoista. Kaikki siihen liittyvä. Ekologia, käyttäytyminen, eritoten genetiikka, tutkimustyö, sekvensointi, maastohommat, luonto-ohjelmat, pöllöt, eläimet, luonto, metsä, kasvit, ja sanotaan nyt ne linnutkin. On tämä elämä välillä hienoa.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille! Huomasin juuri että teitä onkin paljon - vähän yli kuukausi sitten päivittämäni kävijälaskuri huitelee jo reippaan 700 hujakoilla!

Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti